Вівторок, 29 листопада 2022 10:51

Якій країні пропонують обміняти всі свої радянські запаси зброї, щоб посилити ЗСУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в США хочуть «вигребти» всю можливу радянську зброю для ЗСУ, натомість пропонуючи своє чи європейське озброєння для донорів.

Сполучені Штати запропонували Греції пропозицію із заміни всього наявного радянського озброєння та військової техніки, що є на озброєнні, на більш сучасні зразки від американських чи європейських компаній.

Таку інформацію розповідає польське видання Defence24.pl із посиланням на портал Ptisi & Diastima.

Наразі Греція офіційно поставила ЗСУ низку зразків озброєння та боєприпасів, зокрема гранатомети РПГ-18, тисячі 155-мм артилерійських снарядів, десятки FIM-92 Stinger, 122-мм реактивні снаряди, 7,62 мм патрони, а також 40 БМП-1А1, які Греція обміняла на німецькі бронемашини Marder.

В контексті таких кільцевих обмінів з Грецією варто пам’ятати таке – ця країна, ймовірно, не погодиться дати зброю в борг, місяцями очікуючи на заміну, тому основне в цьому питанні – що запропонують Греції партнери і як швидко вони зможуть це поставити.

Очевидно, що найцінніше, що є в Греції і може посилити ЗСУ – це системи протиповітряної оборони, і тут виникає питання, що ж реально можуть поставити Афіни.

Країна, згідно з даними Military Balance за 2022 рік, має 25 одиниць ЗРК 9К331 «Тор-М1» (загалом у сухопутних та повітряних військах), 38 9К33 «Оса-М», аж 523 одиниці ЗУ-23-2 та 12 одиниць С-300ПМУ1.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з іншого боку, Греція могла б передати ЗСУ більшу кількість БМП-1 чи, наприклад, РПГ-18 або ж тих же протитанкових керованих ракет 9К111 «Фагот». Але, знову ж таки, все впирається в те, як швидко Греція зможе отримати заміну та чи погодиться вона взагалі на якісь серйозні пропозиції.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: