Середа, 30 листопада 2022 09:56

Німеччина придбає для ЗСУ 14 унікальних роботизованих платформ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Німеччини профінансує постачання Збройним Силам України наземних роботизованих систем THeMIS.

Розробник робототехніки та автономних систем Milrem Robotics, а також німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) уклали угоду на постачання Україні 14 наземних роботизованих систем THeMIS.

З них 7 будуть призначені для евакуації поранених – їх ЗСУ отримають вже до кінця цього року, а в 2023 – ще 7 систем у конфігурації для розчищення маршрутів, корисне навантаження для цієї конфігурації – від французького виробника CNIM Systèmes Industriels.

Як відзначили у Milrem Robotics, автоматизація завдань евакуації та розчищення маршруту дозволяє знизити небезпеку і залишити більшу кількість військових у безпечній зоні або ж виконувати важливіші завдання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ЗСУ вже знайомі з цією зброєю – безпілотна платформа THeMIS була закуплена для ЗСУ у рамках проекту «Журавель», який заснований нардепом Петром Порошенком та волонтерами з формування «Госпітальєри», і новітня зброя вже пройшла випробування.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: