Четвер, 03 листопада 2022 12:59

Греція передає Україні 30 бойових машин піхоти

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, президент та міністр оборони Греції сьогодні відвідають Україну та передадуть БМП-1

Президент Греції Катерина Сакелларопулу у супроводі міністра оборони Нікоса Панайотопулоса у четвер прибудуть з візитом до Києва.

Візит відбувається на тлі передачі українським військовим бойових машин піхоти БМП-1 зі складу грецької армії.

Президент та міністр оборони у середу ввечері вирушили до Польщі, звідки потягом відбули до Києва.

Інформація про програму візиту не розголошується з міркувань безпеки, однак підтверджується, що у четвер вранці вони прибудуть до столиці України, де зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським.

Після цього відбудеться зустріч міністра національної оборони Греції з українським колегою.

У жовтні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що вже розпочалася передача бойових машин піхоти БМП-1. Про це йшлося під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Греції Нікосом Дендіасом.

Греція передає Україні БМП-1 у рамках так званого кругового обміну з Німеччиною. 17 жовтня повідомили, що перші БМП Marder з Німеччини вже прибули до Греції. Всього Афіни отримають 40 німецьких БМП.

У червні міністр оборони Греції повідомив, що Україні передадуть до 30 таких БМП, хоча до цього заявляли про можливість передачі значно більшої кількості бронетехніки – до 100 БМП. Також Греція планує надати українській стороні додаткові 155 мм боєприпаси.

Йдеться про BMP-1A1 Ost – східнонімецьку модифікацію радянських БМП-1П, які після об’єднання Німеччини продали Греції. Там вони додатково оснащувались кулеметом M2 Browning або проходили заміну башти на зенітну установку ЗУ-23-2.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в 1990-х роках Греція отримала близько 500 таких бойових машин піхоти, частину з них передали Єгипту, частину – Іраку.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: