Субота, 28 жовтня 2023 10:36

В Україні випробовують нову безпілотну евакуаційну платформу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на теперішньому етапі розробки вдосконалюється автопілот і модуль зв’язку безпілотної евакуаційної платформи.

Операційна дальність платформи становить 10 кілометрів, вона має захищений канал зв’язку та HD-камеру для передачі відео.

Ретранслятором сигналу для платформи виступає БПЛА «Довбуш». Евакуаційний безпілотник має електричний привід з 4 незалежний електродвигунів.

На випробуваннях безпілотник транспортував ноші з людиною вагою у 90 кілограмів по пересіченій місцевості, що свідчить про високу прохідність колісної платформи.

До серійного виробництва безпілотного евакуатора залишається кілька тижнів.

У серпні стало відомо, що у одному з батальйонів 125-ої окремої бригади територіальної оборони проходить випробування гусенична платформа для евакуації поранених..

Платформа коштує 70 тисяч гривень, ці кошти оплатили волонтери. Такі платформи планують використовувати не тільки для евакуації а й для підвозу боєприпасів та провізії.

Вантажопідйомність платформи складає 150 кілограмів, сигнал від пульту керування розповсюджується на 100 метрів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, воїни бригади розробили тактику застосування: одна людина на півсотні метрів попереду, оператор на півсотні метрів позаду, між ними буде їхати платформа з пораненим.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: