Четвер, 24 серпня 2023 14:31

Opel створив 2,4-метровий військовий електромобіль

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новий Opel Rocks-e прийнятий на службу до армії Нідерландів.

Електромобіль Opel Rocks-e отримав нестандартну модифікацію. Маленьке міське авто надійшло на службу до збройних сил Нідерландів. Про це розповів у Linekdin офіцер нідерландської армії.

Для армійських потреб закупили п'ять Opel Rocks-e. Три з них обслуговуватимуть Королівські військово-повітряні сили Нідерландів. Як відомо, саме їм належать винищувачі F-16, які будуть передані Україні.

Очікується, що нові Opel Rocks-e використовуватимуть для швидкого доставлення персоналу, невеликих вантажів або документів територією бази.

Примітно, що це не перші електрокари в армії Нідерландів — раніше було закуплено кросовери Hyundai Nexo з водневими паливними комірками.

Візуально військові електромобілі Opel Rocks-e відрізняються від стандартної моделі тільки забарвленням кольору хакі. Перелік доопрацювань не розкривають: за попередніми даними, доопрацьовано світлотехніку авто і встановлено апаратуру зв'язку.

Нагадаємо, що електромобіль Opel Rocks-e — брат-близнюк Citroen Ami. Мініатюрне 2,4-метрове авто важить лише 485 кг.

Новий Opel Rocks-e оснащений 8-сильним мотором і батареєю на 5,5 кВт∙год. Він розвиває 45 км/год і може проїхати 75 км без підзарядки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у низці країн Європи для керування настільки малопотужним транспортним засобом не потрібні водійські права.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: