Неділя, 21 листопада 2021 14:22

Renault представила нове покоління двигунів для вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Renault Trucks днями продемонструвала свої нові двигуни, найефективніший з них забезпечує 10% економію палива.

Окрім нових моторів для флагмана Renault T також підготували покращену коробку передач та систему Turbo Compound.

В основу французької пропозиції увійдуть двигуни з позначеннями DE11 та DE13, оснащені однією турбіною. Це вузли адаптовані до наступного ступеня екологічного стандарту Євро-6, який позначається «Step E».

Для цих двигунів було розроблено низку нових деталей, які дозволили зменшити втрати механічної енергії на тертя. Були повністю перероблені шатуни, поршні та колінвал.

Поршні використовують запатентовану технологію Wave Piston, яка покращує процес горіння палива. У списку нових вузлів значаться турбокомпресор, масляний насос та система упорскування палива.

Модернізації зазнали система нейтралізації вихлопних газів та електронний контролер двигуна. Зміни також відбулися в інтелектуальному круїз-контролі та автоматизованій коробці передач.

Нове покоління трансмісій Optidriver отримало покращену систему підбору передавальних чисел, а також оновлене ПЗ та підкориговану систему управління зчепленням. Все це повинно призвести до більш швидкої та плавної роботи всього приводу.

І, безперечно, найбільша новинка – це двигун із позначенням DE13 TC. Саме він показує 10% економію і добре підходить для роботи з великими навантаженнями. «ТС» тут натякає на наявність системи Turbo Compound, яка вже застосовується у спорідненій моделі Volvo FH I-Save.

Turbo Compound використовує додаткову турбіну, яка перетворює теплову енергію на механічну. Застосування «ТС» створює додатковий момент, що крутить (конкретно у FH I-Save це цілих 300 Нм!) і тим самим полегшує подолання горбистих ділянок дороги. Оскільки більшу кількість невеликих підйомів можна подолати без переходу на знижену передачу, то звідси й утворюється згадана 10-відсоткова економія палива.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, двигун DE13 TC опціонально буде доступний для вантажівок діапазонів «T» і «C». Однак поки французький виробник не вказав, які варіанти потужності і крутного моменту будуть у цього мотора.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: