Субота, 08 квітня 2023 10:51

Scania розповіла про свою унікальну систему Opticruise

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, мова йде про режим маневрування системи автоматичного перемикання передач Scania Opticruise.

Цей режим найкраще підходить для маневрування на майданчиках завантаження-розвантаження, де мало місця для руху або в умовах бездоріжжя, коли потрібно «розкачати» автомобіль, якщо він загрузнув в багні.

При активації режиму зчеплення починає працювати трохи по-іншому, воно стає повільнішим, ніби розтягнутим у часі.

Вмикається даний режим таким чином: автомобіль нерухомий, після включення передачі вперед або назад, потрібно притиснути на 1-2 секунди селектор вибору донизу, паралельно рульовій колонці.

На панелі приладів, поруч з номером вибраної передачі вперед або назад, з’явиться маленька літера «m». Режим маневрування увімкнено,  після чого можна рушати, натискаючи педаль акселератора.

Режим маневрування в складних дорожніх умовах дозволяє уникати зайвої пробуксовки ведучих коліс. Це забезпечує точніше дозування крутного моменту на ведучі колеса.

Щоб повернутися на попередній режим, потрібно притиснити важіль Оптикрузу вгору на кілька секунд або режим автоматично вимкнеться при набиранні швидкості.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, всі вантажівки Scania, які оснащені системою автоматичного перемикання передач Scania Opticruise, а таких зараз майже 99%, мають режим маневрування за замовчуванням.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: