Вівторок, 22 грудня 2020 13:43

Яким буде 2021-й для українського ринку спецтехніки

Нагадаємо, SpecMachinery.com.ua вже публікував на своїх сторінках думки виробників і дилерів спец- і автотехніки про результати року, що минає. Тепер прийшов час поговорити про майбутнє.

Як розповів SpecMachinery.com.ua Сергій Самохвалов, директор ТОВ «Геккон», офіційного представника виробника спецтехніки Hidromek, від 2021 роки очікування найвищі.

Тим не менш, є побоювання про зниження фінансування на інфраструктурні проекти, що призведе до зниження попиту на спецтехніку. Крім того, ринок в 2020 р. наситився новою технікою.

Представники Заводу спецтехніки «Техкомплект», одного з провідних виробників «надбудов», відзначили, що в планах компанії на 2021 г. - утримати поточний стабільно високий попит на автопаливозаправники власного виробництва і автогідропідйомники з Італії та Південної Кореї, посилити попит на крано-маніпуляторну спецтехніку.

Компанія в наступному році очікує збільшення попиту на кузовні надбудови (самоскиди, фургони для аварійно-відновлювальної спецтехніки та вахтівок), нові автомобілі швидкої медичної допомоги, а також вантажопасажирські і бортові машини на базі автомобілів легкого комерційного сегмента.

Представники компанії ТОВ «ВАРЗ» («Верхньодніпровський авторемонтний завод») в своєму коментарі відзначили, що на даний момент фінансування дорожнього будівництва збільшено. Тому техніка для обслуговування побудови нових доріг і ремонту існуючих - буде популярна і в 2021 р.

У ПМВКП «Ассоль», офіційному дилері в Україні ряду провідних компаній важкого машинобудування, а також виробнику вітчизняної спецтехніки, зазначили, що питання, яке буде хвилювати і в 2021 г. - це питання підвищення попиту на техніку, і надія на те, що економіка навчиться працювати в умовах пандемії і обмежених можливостей.

Як розповіли SpecMachinery.com.ua в компанії «Сканія Україна», 2020-й рік пройшов під гаслом будівельної техніки, а в 2021 році в компанії очікують зростання ринку в районі 15-20%.

Комерційний директор ТОВ «Голекс» (офіційний дилер DONGFENG в Україні) Георгій Гогінадзе в своєму коментарі SpecMachinery.com.ua зазначив, що в 2021 році в компанії, як і у більшості колег по ринку, є підстави для обережного оптимізму. Якщо не буде якихось політичних чи макроекономічних потрясінь, ринок комерційної автотехніки може розраховувати на 10%-е зростання.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: