П'ятниця, 18 грудня 2020 15:40

Як пережили 2020-й рік дилери спецтехніки в Україні

Завершується «карантинний» рік, і прийшов час підводити підсумки. І ми пропонуємо вашій увазі наступний матеріал із серії.

Нагадаємо, статистика продажів і імпорту за категоріями спецтехніки ще не з’явилась в загальному доступі, і журналісти SpecMachinery.com.ua опитали ключових операторів ринку - як вони оцінюють цей рік, і які тренди спостерігалися на ринку України.

У цьому матеріалі розповідаємо про дилерів спецтехніці.

CML

В компанії CML, офіційного дилера техніки JCB в Україні, журналістам SpecMachinery.com.ua розповіли, що ринок будівельної техніки в Україні в 2020 році був залежний від декількох факторів.

Перший фактор - це, звичайно ж, поширення вірусу Covid-19. Через ситуацію з вірусом і перестроюванням процесів, спостерігався певний спад ринку протягом декількох місяців. Наприклад, багато виробників техніки вводили карантин на заводах, що вплинуло на поставки техніки в усьому світі.

Основною рушійною силою ринку будівельної техніки в цьому році стала, звичайно ж, державна програма «Велике будівництво»: для реалізації програми, будівельним компаніям потрібна якісна спецтехніка і оперативна технічна підтримка.

Для дорожньо-будівельних організацій найбільш популярна техніка - це універсальний екскаватор-навантажувач. У JCB це моделі 3CX SITEMASTER (у всіх специфікаціях), 4CX SITEMASTER, і, звичайно ж, 5CX. Екскаватор-навантажувач недарма називається універсальним, оскільки застосовується для робіт в різних сферах - це не тільки будівництво, а й благоустрій, комунікації, сільське господарство, промисловість, лісове господарство та багато іншого.

На окрему увагу заслуговують колісні і гусеничні екскаватори. Дуже популярні серед споживачів такі колісні екскаватори як JS160W, JS175W, JS200W і, звичайно, 110W Hydradig. У групі гусеничних екскаваторів популярні моделі JS220LC, JS205LC, JS305LC, JS370LC та інші.

Не можна обійти стороною мінінавантажувачі з бортовим поворотом. Ці машини є основним помічником у багатьох сферах застосування. Наприклад, модель JCB SSL 270 з асфальтною фрезою PL4520 - незамінний помічник при ямковому ремонті.

Також в 2020 році популярністю користувалися мініекскаватори вагою від 1,5 т до 3,5 т (16С-1, 19С-1, 8025ZTS, 8035ZTS). Ці компактні машини є незаперечними помічниками в роботах з благоустрою.

Ассоль

ПМВКП «Ассоль» - офіційний дилер в Україні ряду провідних світових компаній і заводів важкого машинобудування.

Як ми вже розповідали, за інформацією ПМВКП «Ассоль», попередній аналіз за I-III квартали 2020 року показує, що ринок дорожньо-будівельної техніки зменшився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

В умовах світової економічної кризи і пандемії підприємства рідше оновлюють парк техніки і прагнуть скоротити витрати. В результаті, наприклад, ринок бульдозерів впав до 7%.

«На жаль, реалізація проекту «Велике будівництво» не виправдала наших очікувань на зростання ринку спеціальної техніки» - відзначають в компанії.

Споживачів цікавить оптимальне поєднання ціни та якості, і не рідко ціна виступає ключовим параметром при виборі спецтехніки. Також з плином часу споживачі все більше цікавляться технікою, яка є простішою в обслуговуванні і експлуатації - розповіли в компанії.

GEKKON

Як розповів SpecMachinery.com.ua Сергій Самохвалов, директор ТОВ «Геккон», офіційного представника турецького виробника спецтехніки компанії Hidromek, в 2020 р. великі корективи в ринок вніс карантин, багато хто з великих виробників зупинив виробництво, і це дозволило вирости ринку б/в техніки у три рази.

До того ж ринок б/в техніки дуже сильно виріс і в Європі. У той же час ринок нової техніки в Європі був мертвий в період карантинів, і по їх закінченню довго виходив з кризи.

В Україні великі обсяги дорожнього будівництва викликали зростання видобутку в кар'єрах, відповідно зріс попит на екскаватори до 40 т, а дорожнє будівництво вимагало екскаватори-навантажувачі та екскаватори до 21 т.

Серед техніки, що представляє ТОВ «Геккон», в 2020 р. найбільш популярними були екскаватори-навантажувачі HIDROMEK HMK 102B з аксіально-поршневим гідронасосом, колісні екскаватори HIDROMEK HMK 140W і HMK 210W, гусеничний екскаватор HIDROMEK HMK390LC.

«Нам пощастило з виробником, завод HIDROMEK майже не зупинявся, хоча обсяги виробництва знизилися, і відвантаження техніки йшла за планом» - каже Сергій Самохвалов.

 

Продовження читайте вже скоро на наших сторінках!




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: