Вівторок, 15 жовтня 2019 13:11

Mercedes-Benz відкликає кілька сотень тисяч фургонів Sprinter

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, на машини може бути встановлено програмне забезпечення, що занижує рівень шкідливих викидів.

Дизельгейт триває, тепер в сегменті легких комерційних автомобілів – компанія Daimler відкликає кілька сотень тисяч автомобілів Mercedes-Benz, включаючи моделі Sprinter.

Провести відкличну кампанію-виробника зобов’язало Федеральне агентство з автотранспорту Німеччини (KBA).

Повідомляється, що на дизельних двигунах OM651 екологічного стандарту Євро-5, може бути встановлено незаконне програмне забезпечення, що занижує рівень шкідливих викидів.

У Daimler заявили, що під відкликання потраплять 260 000 фургонів Sprinter, а також деякі інші автомобілі. «Клієнти Mercedes-Benz будуть письмово повідомлені про подальші дії, якщо їх автомобіль підлягає відкликанню. На автомобілях буде встановлено нове програмне забезпечення», – повідомив автовиробник.

Системна боротьба з порушниками норм щодо викидів почалася в 2015 році, коли концерн Volkswagen AG був звинувачений у фальсифікації екологічних тестів і заниженні показників з вихлопів від дизельних автомобілів.

У травні 2019 року прокуратура Штутгарта оштрафувала за фальсифікацію даних по викидах компанію Porsche. Розмір штрафу склав 535 млн євро. Штраф, накладений на виробника автокомпонентів Bosch, дорівнює 90 млн євро.

У вересні 2019 року штраф, накладений на Daimler, склав 870 млн євро. При цьому, як і раніше відзначали в Daimler, ні штраф, ні відгуки не повинні мати істотного впливу на доходи автовиробника.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: