Понеділок, 04 вересня 2023 13:08

Європою запустять нічні автобуси з кріслами-ліжками

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, швейцарська компанія Twilliner AG готує справжню революцію у міжміських автобусних перевезеннях.

Вона розробила унікальне у своєму роді крісло, яке натисканням однієї кнопки трансформується у горизонтальне спальне місце. На цей винахід у грудні 2022 року навіть було подано заявку на патент.

І вже на початку 2024 року буде відкрито першу лінію нічних автобусів з такими надзручними кріслами – за маршрутом Цюрих-Барселона. Уся дорога займе близько 12,5 години. А до 2026 року таких ліній планується вже 25, у різні міста: Лондон, Мальмо, Брюссель, Париж, Рим, Мілан та ін.

Продаж квитків стартує за три місяці до відкриття лінії. Ціни обіцяють на рівні проїзду у нічному поїзді. До переваг нового автобусного сервісу розробники відносять насамперед підвищений комфорт – пасажири отримують можливість добре відіспатися у звичній для цього позі.

Крім того, у нічній час  дуже мала ймовірність попасти в затори на дорогах.

Також важливим плюсом є турбота про довкілля. Компанія збирається експлуатувати автобуси на біопаливі. У результаті викиди СО2 на пасажиро-кілометр становитимуть лише 24 г, що у 13 разів менше, ніж у літаку та приблизно стільки ж, як на потязі.

Зауважимо, що автобуси зі спальними місцями вже багато років активно використовуються у низці азіатських країн, насамперед в Індії та Китаї. Тільки крісла у них не трансформуються, а спочатку виконані у вигляді полиць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, детальніше ознайомитись із кріслами Twilliner AG можна буде на міжнародному автобусному салоні Busworld Europe 2023, який проходитиме з 7 по 12 жовтня у Брюсселі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: