П'ятниця, 01 вересня 2023 12:57

В Україні відновили найстаріший діючий тролейбус

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Рівному відновили перший тролейбус, який планують використовувати як історичну атракцію.

Про це розповів фахівець зі зв'язків з громадськістю КП Рівнеелектроавтотранс, творчий ідеолог проєкту реставрації тролейбуса Антон Бриних. За його словами, це найстаріший діючий пасажирський «рогатий» України.

Перший тролейбус - відкривав рух містом у 1974 році.

«У Рівному з'явилася ексклюзивна історична атракція. Працівники служби рухомого складу КП Рівнеелектроавтотранс відреставрували перший тролейбус практично до заводського стану.

Наразі це найстаріший діючий пасажирський тролейбус України та один із 17 тролейбусів Skoda 9Tr, які збереглися у світі як діючі музейні експонати», - зауважив Антон Бриних.

З його слів, унікальність тролейбуса також полягає у тому, що це єдиний автентично відновлений дводверний тролейбус.

«Усі музейні тролейбуси Skoda 9Tr у країнах Європи трьохдверні. Його спеціально зберегли та відновили. Це було не просто. Спочатку була ідея просто підфарбувати тролейбус, потім - зробити капітальний ремонт, а згодом ми вирішили реставрувати його.

Замовляли оригінальні запасні частини з Чехії, з інших країн. Нам допомагали, тому це надбання не тільки Рівного, а й усього світу», - додав він.

Капітальний ремонт транспорту тривав майже півроку, зазначив Антон Бриних. Перерви у роботі були пов'язані із доставкою запчастин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом на відновлення тролейбуса витратили приблизно 500-600 тисяч гривень.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: