Середа, 03 листопада 2021 09:47

На БелАЗі розпочався випуск копії китайської вантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слідом за Мінським автозаводом, який налагодив випуск нової середньотоннажної моделі з китайським корінням – МАЗ-365120, на продукцію з Піднебесної перейшов і БелАЗ

Пов'язано це, насамперед, з економічними санкціями, внаслідок чого у Жодіно припинилися постачання комплектуючих із США та країн ЄС, необхідних для виробництва самоскидів.

Цієї осені підприємство презентувало нову модель – БелАЗ-75520 (6х4), яка є фактичною копією автомобіля Weichai Sentra. Про це говорить навіть відповідний шильдик на передній частині. Проте тут є й відмінності.

На білоруській «версії» з'явився важливий елемент - великий захисний козирок на кузові. Тепер машина відповідає нормам безпеки FOPS/ROPS. БелАЗ-75520 має вантажопідйомність 60 т, а споряджена його маса – 30 т.

Тут встановлені провідні 35-тонні мости Hande, які оснащені планетарним редуктором і мають блокування міжосьового диференціалу. Передня вісь Hande розрахована на 20 т.

Застосовуються шини розмірності 14.00-R25. Що ж до силового агрегату, то самоскид приводиться в рух 430-сильним двигуном Weichai, що працює на зрідженому газі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, об'єм баку становить 450 л, що має вистачити на робочу зміну.