Середа, 11 серпня 2021 11:46

SANY випустила свою першу важку водневу електровантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія SANY, один з найбільших виробників будівельної техніки в світі, випустила свій перший електричний тягач на водні.

Згідно із планами компанії електричні вантажівки впродовж певного періоду будуть співіснувати з традиційними дизельними і бензиновими автомобілями, але воднева енергія повинна стати «основним паливом», яке змінить тенденцію розвитку комерційних вантажівок.

Хоча комплектація і оснащення нового вантажівки залишилися не розкритими, все ж вдалося дізнатися про частину основних характеристик електромобіля.

Зокрема, дальність поїздки перевищує 500 кілометрів, що є найкращим результатом серед усіх аналогічних моделей, а рівень споживання вантажівкою водню становить 10 кг на 100 км, відповідаючи найнижчим показником в галузі.

Також використання технологій для полегшення маси вантажівки дозволяє їй важити всього 10,6 т, що на 3% менше, аніж у інших моделей на ринку. У свою чергу вантажівка може працювати в діапазоні температур від -30 до +50 градусів Цельсія.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новинка позиціонується як флагманська модель, що підходить для багатьох сценаріїв, включаючи низькошвидкісні перевезення, перевезення на короткі відстані, портові операції та багато іншого.