Вівторок, 13 серпня 2019 11:55

Daimler представив конкурентів вантажівці Tesla

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, автовиробник показав клієнтам великовантажний Freightliner eCascadia та середньотоннажний eM2 106.

Німецька компанія Daimler, слідуючи останнім тенденціям і прагнучи обігнати конкурентів, завершила створення своїх перших електричних вантажівок. Обидві машини, перш ніж надійти у виробництво, повинні будуть пройти додаткові тести, оскільки входять до інноваційного парку Freightliner Fleet. Однак в Daimler запевняють, що моделям доопрацювання не будуть потрібні, а тести – чиста формальність і питання часу.

Такий поспіх Daimler можна пояснити наявністю партнерської угоди з NFI, яка є логістичним провайдером в Північній Америці, і компанією Penske Truck Leasing, що займається наданням послуг з лізингу вантажних автомобілів, контрактного обслуговування автопарку, оренди комерційних вантажівок, а також продажу старих вантажівок. За цією угодою, німецький автовиробник повинен представити електричні вантажівки в 2019 році.

Іншою причиною того, що Daimler завершила створення електричних вантажівок вже зараз, очевидно, є бажання випередити конкурентів по ринку. Випуск електричної вантажівки від Tesla – Tesla Semi – призначений тільки на 2020 рік. Варто визнати, що Daimler поки істотно обганяє суперника по бізнесу.

Це символічна віха для компанії. І якщо у німецького автовиробника вийде упіймати двох зайців одразу, це приверне ще більшу кількість клієнтів, які бажають бачити нові розробки в справі вже зараз.