Неділя, 09 лютого 2020 12:46

Hyundai та Kia готують електричні новинки для Європи

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, електрифіковані комерційні машини створюватимуть спільно з британським стартапом.

Південнокорейський концерн Hyundai-Kia спільно з британським стартапом з виробництва електромобілів Arrival запускають проект по збірці і постачанню електрифікованих комерційних транспортних засобів в Європу.

Обсяг інвестицій в стартап складе 100 млн євро: 80 млн з боку Hyundai і 20 млн - від Kia.

В рамках партнерства планується випустити на ринок «конкурентоспроможні за ціною» електричні компактні і середньорозмірні комерційні автомобілі (фургони, автобуси).

Продукти будуть розраховані для логістичних компаній, а також компаній, що займаються пасажирськими перевезеннями.

Hyundai і Kia будуть використовувати електроплатформу компанії Arrival, яка може бути адаптована під різні типи транспортних засобів.

«Очікується, що ринок екологічно чистих автомобілів в Європі буде швидко рости завдяки встановленню нових екологічних норм. Розробляючи електричні комерційні автомобілі спільно з компанією Arrival, ми зможемо отримати конкурентну перевагу і закріпити наше лідерство на світовому ринку екологічно чистих автомобілів, де Європа буде відігравати основну роль», - заявив президент і керівник підрозділу досліджень і розробок компанії Hyundai Motor Group Альберт Бірманн.

Раніше Hyundai заснувало спільне підприємство зі Швейцарською водневою енергетичною компанією H2 Energy - Hyundai Hydrogen Mobility (HHM). На початку 2020 року Hyundai поставила в Європу першу партію вантажних автомобілів на паливних елементах. До 2025 року виробник планує відправити на європейський ринок близько 1600 одиниць техніки.