Середа, 22 липня 2020 15:24

У 2024 році з'явиться безпілотна вантажівка, створена Navistar та TuSimple

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, напівпричіп зможе працювати без водія на шосе і місцевих дорогах.

Американський виробник вантажних автомобілів Navistar об'єднує зусилля з провідним виробником автономних транспортних засобів TuSimple, щоб створити самохідний напівпричіп, який може працювати без водія на шосе і місцевих дорогах.

«Сьогодні компанія TuSimple, заснована в 2015 році, закуповує фури Navistar, щоб потім самостійно оснащувати їх технологією автономного руху: 20 камерами і двома лідарами. Але замість того, щоб продовжувати модернізацію існуючих вантажівок Navistar, компанія хоче побудувати безпілотну вантажівку з нуля, - заявив президент Tu Simple Ченг Лу, - тоді може бути точна гарантія, що його датчики і програмне забезпечення зможуть протистояти важким умовам, які супроводжують перевезення на далекі відстані».

TuSimple прагне створити безпілотну систему, але в даний час в вантажівках працюють оператори, які стежать за рухом і при необхідності приймають на себе управління. Компанія має намір почати виробництво в 2024 році, після чого очікується поступова відмова від страхуючих водіїв.

Президент компанії впевнений, комерціалізація вантажного роботранспорту настане раніше, ніж роботаксі, навіть незважаючи на те, що виробництво безпілотної вантажівки коштує дорожче. Він стверджує, що використання вантажівок буде вище, ніж у таксі, а це означає, що вони можуть перевозити вантажі в будь-який час, приносячи прибуток для компанії.

TuSimple вже отримує фінансування від UPS, Nvidia і китайської технологічної компанії Sina.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: