Вівторок, 24 грудня 2019 14:11

На честь КрАЗу випустять пам'ятну монету

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з 26 грудня 2019 року вводиться в обіг пам'ятна монета «КрАЗ-6322 "Солдат"».

Монета присвячена багатоцільовому повнопривідному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН – передає SpecMachinery.com.ua.

Автомобіль КрАЗ-6322 «Солдат» – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах.

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України (праворуч на дзеркальному тлі), під яким напис УКРАЇНА; на матовому тлі – стилізоване креслення автомобіля в двох ракурсах; зазначено номінал 10/ГРИВЕНЬ (унизу); рік карбування монети 2019 (ліворуч на дзеркальному тлі); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

На реверсі монети зображено автомобіль КрАЗ-6322 «Солдат», який рухається вгору, залишаючи слід шин; угорі напис КРАЗ-6322/«СОЛДАТ».

Художник – Любов Андрощук, скульптори Володимир Атаманчук та Святослав Іваненко.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: