П'ятниця, 15 вересня 2023 11:33

«АвтоКрАЗ» та «Українська бронетехніка» спільно створюють новий проєкт

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «Українська бронетехніка» та підприємство «АвтоКрАЗ» спільно реалізовуватимуть проєкти з виробництва військової техніки.

Про це у програмі Security Talks в ефірі Апостроф TV заявив директор УБ Владислав Бельбас.

За словами Бельбаса, нині компанія започаткувала спільну роботу з Кременчуцьким автомобільним заводом, який був націоналізований у листопаді 2022 року. Дана співпраця проводиться за підтримки Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

При цьому «Українська бронетехніка» виступає ініціатором такої співпраці й кінцевим реалізатором готового продукту.

Директор УБ не зазначив, які конкретно проєкти реалізують українські підприємства, але вірогідно мова йде про створення броньованих автомобілей та шасі для артилерійських та ракетних систем.

Досвід співпраці за останнім напрямком з КрАЗом доволі серйозний, оскільки УБ бронювала машини протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Не виключено й те, що метою співпраці може стати робота над новим шасі від КрАЗу для вітчизняної САУ 2С22 «Богдана» калібру 155-мм.

Нещодавно повідомлялося, що український ОПК продовжує роботи над створенням модернізованої версії цієї САУ.

Роботи також можуть стосуватися й створення нового бронеавтомобіля більшого класу за прикладом вже існуючої «Варти», яка мала шасі білоруського виробництва. Раніше «Українська бронетехніка» планувала створити новий бронеавтомобіль «Камрат», масою 16,4 тонни на українському шасі КрАЗ-5233НЕ.

Він мав отримати клас захисту корпусу та бронескла ПЗСА-6, а також витримувати підрив під колесом вибухових пристроїв масою 8 кг у тротиловому еквіваленті.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нагадаємо, у листопаді 2022 року стало відомо, що потужності компаній «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», «Укрнафта» та «Укртатнафта» передали в управління Міністерства оборони.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: