П'ятниця, 08 вересня 2023 17:40

Посилено вимоги до локалізації техніки при публічних закупівлях

Продавцям імпортної продукції під виглядом української перекрили низку лазівок до участі в публічних закупівлях – розповіли в Федерації роботодавців України.

Уряд прийняв постанову №950 від 22.08.2023 р, яка удосконалює процес проведення державних тендерів із застосуванням локалізації.

Наразі додано нові обов’язкові критерії:

  • виробник повинен мати сертифікат відповідності системи управління якістю у виробництві, виданий акредитованим органом;
  • для виробників колісних транспортних засобів сертифікат відповідності транспортного засобу чи сертифікат відповідності щодо індивідуального затвердження із зазначенням VIN номеру транспортного засобу та місцезнаходженням виробника.

Ці документи виробник завантажує самостійно при подачі товару в реєстр.

На замовника при здійсненні закупівлі покладено обов’язок вимагати в тендерній документації таку інформацію від постачальника:

  • наявність сертифіката відповідності системи управління якістю.
  • для закупівлі колісних транспортних засобів сертифікат відповідності транспортних засобів чи сертифіката відповідності щодо індивідуального затвердження, в якому зазначено ідентифікаційний номер (VIN).

Держаудитслужба може аналізувати фактичну відповідність ступеня локалізації товару – заявленій та, у разі невідповідності, буде інформувати про це Мінеконміки.

Ці нововведення мають не допустити до тендерів із застосуванням локалізації тої продукції, яка була повністю імпортована і лише, приміром, перефарбована на території України.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: