П'ятниця, 16 серпня 2019 18:17

Американський стартап за рік з нуля створив та запустив безпілотну вантажівку

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, невдовзі компанія планує відкрити завод у Північному Техасі та паралельно посилюватиме випробування.

Стартап Kodiak, організований Доном Бернеттом і Пасом Ешелом, через один рік і чотири місяці починає приносити плоди від інвестованих в нього 40 мільйонів доларів. Варто відзначити, що Бернетт і Ешел – не «гаражні» бізнесмени. Перший працював в Google і Uber, а другий є венчурним капіталістом.

Автотранспортна галузь є основним двигуном економіки США. За даними Американської асоціації вантажоперевезень, в 2017 році вантажні автомобілі перевезли понад 70 відсотків усіх вантажів США і принесли дохід в 719 мільярдів доларів.

Kodiak відкриє новий завод в Північному Техасі для підтримки своїх вантажних операцій одночасно з посиленням випробувань в штаті. У компанії вже є вісім автономних вантажних автомобілів в своєму парку, і, за словами представників компанії, він «швидко зростає».

Перші комерційні вантажоперевезення в Техасі будуть відбуватися по дорогах з оператором-водієм і інженером з безпеки.

Можна з упевненістю говорити про початок нової ери в сфері вантажоперевезень, оскільки розробкою і тестуванням безпілотних моделей вже займаються компанії Embark і Starsky Robotics.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: