П'ятниця, 25 вересня 2020 15:38

Український завод розробив нові автокран та екскаватор для ЗСУ. ФОТО

Український завод розробив нові автокран та екскаватор для ЗСУ. ФОТО Віталій Стечишин

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі нова техніка проходить відповідні державні випробування.

Роботи над дослідними зразками військового автокрана КТА-25 та екскаватора ЕОВ-4421МУ на ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» розпочалися у 2018 році. На цей час спецтехніка пройшла визначальні відомчі випробування та допущена до експлуатації в Збройних силах України й проходить відповідні державні випробування. Зокрема тиждень тому відбулися польові випробування екскаватора ЕОВ-4421МУ на полігоні у Кам’янець-Подільському, повідомляє Defense Express з посиланням на АрміяInform.

«Під час дослідних експериментів ми поставили в один ряд наш екскаватор, і ще два взірці, які експлуатуються у Збройних силах. Дали одне і те ж завдання. У підсумку: по швидкості роботи, економічності, шумності інших показниках наш обійшов усіх. Для прикладу, наш екскаватор за 20 хвилин вирив траншею довжиною 27 м, а аналогічний взірець спромігся лише на 14», – розповів генеральний директор підприємства Сергій Коваленко.

«Водночас витрата палива у конкурента була від 14 літрів за годину, проти 9 у нашого. До того ж наш комфортніший. Кабіна герметична й обладнана кондиціонером. Крім того, він менш шумний і найкращий для роботи на передньому краї», – додав він.

За словами очільника Дрогобицького заводу автомобільних кранів, військовий варіант крана КТА-25 є (в цивільному варіанті) серійною та надійною моделлю, що випускається не один рік. Майже 90% комплектуючих машини - українського виробництва.

«Працює він при всіх кліматичних умовах, при різних нахилах. Кран зроблений з використанням повнопривідного КрАЗу 6х6. На вимогу військових ми більше захистили його, удосконалили для роботи на певних небезпечних територіях і об’єктах», – відзначив Сергій Коваленко.

Варто додати, що обидві моделі випускаються на вітчизняному шасі КрАЗ-6322 6х6 та відповідають усім вимогам для подібної військової техніки армій-країн НАТО. Однак чи почне Міноборони закупати українські машини, чи, як зазвичай, останнім часом, підтримає білоруських партнерів наразі не відомо.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: