Понеділок, 28 вересня 2020 12:29

Українська гаубиця «Богдана» на шасі КрАЗ очікує на завершення державних випробувань

Українська гаубиця «Богдана» на шасі КрАЗ очікує на завершення державних випробувань Роман Костенко

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, при цьому САУ 2С22 «Богдана» ще досі не стріляла бойовими зарядами.

Перша вітчизняна гаубиця зі 155 мм стволом українського виробництва наразі перебуває в цеху Краматорського заводу важкого верстатобудування (входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України»). Як повідомив народний депутат Роман Костенко, на даний час дослідний зразок самохідної колісної 155-мм гаубиці 2С22 «Богдана» очікує на завершення державних випробувань, передає Defense Express.

«Якщо «Богдана» пройде державні випробування, то вона має гарні перспективи як для взяття на озброєння в Україні, так і для експорту в інші країни», - зауважив Роман Костенко. За його словами, поки що САУ успішно пройшла випробування пострілами з інертними зарядами, а ось бойові на випробуваннях ще не використовували.

Нагадаємо, вперше український зразок показали 14 липня 2018 року, а вже 24 серпня того ж року САУ 2С22 "Богдана" могли побачити всі охочі під час військового параду на честь Дня Незалежності України.

Гаубиця встановлена на шасі КрАЗ-63221 та має спарену броньовану кабіну для розміщення обслуги бойової машини. Ствол 155-мм гармати з «прогресивною нарізкою» було виготовлено на Краматорському заводі важкого верстатобудування (КЗВВ).

Варто також додати, що за аналогічною технологією КЗЗВ на замовлення Міністерства оборони України виготовило й ствол для 122 мм артилерійської системи Д-30. Презентація останнього відбулася у лютому цього року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: