П'ятниця, 15 травня 2020 10:52

Президентський полк отримав партію броньованих машин

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, техніка відновлена в рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» передало Міністерству оборони України партію з п’яти одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин із покращеними характеристиками БРДМ-2Л1, повідомляє прес-служба ДП «Укроборонпром».

«Це чергова партія техніки, відновлена фахівцями МБТЗ вже в рамках державного оборонного замовлення 2020 року. Бронемашини пройшли військову прийомку та відбули у розпорядження Окремого президентського полку», – йдеться у повідомленні.

Під час капітального ремонту було покращено тактико-технічні характеристики базової машини БРДМ-2, зокрема, встановлено новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та покращено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки.

«У 2020 році Миколаївський бронетанковий запрацював з новою якістю. За перший квартал цього року на підприємстві виготовили та відремонтували продукції на 31,5 млн грн, що майже вдвічі більше за аналогічний період минуолого року. Бронетанковий дивізіон Концерну – один з найпотужніших. Тільки з початку року бронетанкові підприємства «Укроборонпрому» передали Збройним Силам близько 300 одиниць техніки. На сьогодні в структурі оборонпрому бронетанкові підприємства – найбільш підготовлені для об’єднання у галузевий холдинг, зараз ми прораховумо різні сценарії та формати цієї нової бізнес-одиниці та чекаємо на ухвалення відповідного законодавства, який пришвидшить процес трансформації», – розповів заступник Гендиректора «Укроборонпрому» з виробництва Ігор Фоменко.

Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки та супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: