Четвер, 19 вересня 2019 14:20

15 млрд. грн. втрат нанесуть українським виробникам закупівлі вживаних вагонів в РФ

Про це повідомили в Федерації роботодавців України.

Локалізація виробництва вантажних залізничних вагонів в Україні становить 97%, тобто на сьогодні українські вагонобудівні підприємства здатні повністю задовольнити попит на якісні та сучасні вантажні вагони - йдеться в повідомленні ФРУ.

Але ситуація із безконтрольним ввезенням застарілого рухомого складу на територію України (зокрема, йдеться про тенденцію зростання імпорту з РФ вживаних вантажних вагонів з подовженим терміном експлуатації) вже залишило наших виробників без замовлень.

Якщо у найближчий час не будуть оголошені тендери на закупівлю рухомого складу за кошти ЄБРР, які анонсує АТ «Укрзалізниця», вагонобудівні підприємства продовжать зупинятися, без роботи залишаться тисячі працівників.

"Втрати вагонобудівних заводів України і підприємств суміжних галузей – металургійної, гірничодобувної, коксохімічної і феросплавної в такій ситуації можуть досягти 15 млрд грн." - наголошують в ФРУ

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Федерація роботодавців звернулася до прем'єр – міністра України Олексія Гончарука із занепокоєнням щодо загрози руйнування стратегічної для країни вагонобудівної галузі. Та надала власні пропозиції щодо того, як змінити ситуацію.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: