П'ятниця, 21 червня 2019 11:25

Renault і Nissan активізували зусилля по створенню автономного транспорту

Французький автовиробник Renault, його японський партнер Nissan і технологічний гігант Alphabet’s Waymo вивчають можливість створення партнерства з розробки та використання автомобілів з автономним управлінням для перевезення людей і вантажів у Франції і Японії, повідомили компанії в четвер.

За словами компаній, запропоноване підприємство може бути розширено й на інші ринки.

Якщо партнерство буде реалізовано, воно вплине на інші альянси і проекти автономного водіння, більшість з яких ще не запущено. Автовиробники по всьому світу переосмислюють самостійні зусилля по створенню транспортних засобів і замість цього шукають партнерів, щоб розділити зростаючі інвестиційні витрати і регуляторні ризики.

Первісна угода між Waymo, Renault і Nissan направлена на «розробку основи для розгортання мобільних сервісів», – вважає Хаді Забліт, керівник з розвитку бізнесу Renault-Nissan Alliance. Фізичне тестування транспортних засобів та розгортання сервісів з’являться на більш пізніх етапах.

Два автовиробника створять в рівних частках спільні підприємства у Франції і Японії для розвитку транспортних послуг без водія.

Разом з Waymo вони також вивчать комерційні, правові та нормативні питання, пов’язані зі створенням автоматизованих підприємств з надання транспортних послуг в двох країнах.

Угода обмежена за часом і є ексклюзивною в обох країнах, тому сторонам заборонено працювати з конкурентами. Її тривалість не розголошується.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: