П'ятниця, 07 лютого 2020 18:14

Японці представили трактор, який сам вирішує, коли працювати

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, основне завдання новинки - допомогти японським фермерам.

Японська компанія Kubota представила концепт безпілотного електричного трактора X Tractor. Розробка покликана допомогти японським фермерам, які через брак робочих рук не справляються з обробкою полів. За оцінкою японського міністерства сільського господарства, середній вік фермерів в Японії в 2016 році становив 67 років.

Зовнішність Kubota X Tractor виконана в футуристичному стилі. Концепт має систему автопілота з декількома камерами, датчиками і системою супутникової навігації, а на даху встановлена ​​сонячна панель. За допомогою штучного інтелекту, що відповідає за навігацію, трактор може автономно рухатися як по звичайних полях, так і по рисовим. Комп'ютер стежить за станом погоди і зростанням зернових культур, аналізує різні фактори і сам вирішує, коли пора виїжджати і починати сіяти, обробляти грунт або збирати урожай.

Kubota X Tractor оснащений чотирма гусеничними траками з незалежними електричними мотор-колесами. Дорожній просвіт може регулюватися в широких межах за рахунок особливої ​​підвіски, подробиці про яку в Kubota поки не розкрили.

Інші подробиці про нову машину не розкриваються. Kubota також не стала уточнювати, коли саме планується почати продажі X Tractor.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: