Вівторок, 12 березня 2019 10:16

ХТЗ розширює лінійку тракторів

Як уже повідомляв SpecMachinery.com.ua, в 2019-му році Харківський тракторний завод готує ряд новинок.

Вже через два тижні після презентації на виставці «Агровесна-2019» в Києві нової моделі ХТЗ-241К.20 з білоруським двигуном ММЗ Д-262.2S2, завод підготував ще одне оновлення.

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинкою стала модель ХТЗ-248К.20 з 6,7-літровим двигуном FPT N67 потужністю 240 к.с. з системою CommonRail (Stage 3A). При цьому, за словами виробника, двигун був спеціально адаптований для використання на тракторах лінійки 240К.20

Порівняно з тими двигунами, що встановлюються зараз на ХТЗ, новий мотор від FPT-Iveco виграє по паливній економічності від 10 до 15%, крім того, моделі отримали покращений інтервал проходження ТО - заміна масла повинна проходити кожні 600 мотогодин.

При цьому, на заводі відзначають, що вибір палива грає важливу роль - на солярці сумнівного виробництва двигун працювати вже не буде - передає SpecMachinery.com.ua.

Крім силової установки, серійна модель ХТЗ отримала ряд оновлень, таких як: модернізована коробка передач 12/4 з удосконаленою системою очищення масла, де застосований новий фільтр зі збільшеним терміном служби. Також були винесені в доступне місце перепускний клапан і заправна горловина, а модифікована гідравлічна і навісна системи дозволяють використовувати трактор з високошвидкісним вітчизняним та іноземним сільськогосподарським обладнанням.

Необхідно відзначити, що раніше кардинальні зміни відбулися і всередині кабіни: підресорене крісло тепер можна налаштувати під вагу водія, регулюється також і рульова колонка. Для поліпшення шумоізоляції кабіни змінено розташування педалей. З'явилася сонцезахисна шторка і кондиціонер. Перероблено розташування органів управління навісним обладнанням, доопрацьований гальмівний кран.

Відзначимо, перша демонстрація концепту відбулася на виставці «Агроекспо» в Кропивницького, восени 2018 р.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: