Неділя, 06 вересня 2020 18:18

Nikola отримала замовлення на виготовлення 2500 електричних сміттєвозів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новина про це вже привела до зростання вартості акцій компанії на 19%.

Автомобільний виробник Nikola Corp. та Republic Services, другий за величиною в США оператор з управління відходами з автопарком у 18000 сміттєвозів (1-е місце тримає Waste Management), підписали угоду про співпрацю в розробці і виробництві акумуляторного електричного сміттєвоза на базі шасі Nikola Tre.

Відповідно до початкового замовлення, починаючи з 2023 року Nikola поставить Republic Services 2500 одиниць шасі з інтегрованими в них сміттєвозними кузовами. Фактична вартість замовлення не розголошується, але Republic Services сказала, що угода є обов'язковою і передбачає додаткове дозамовлення ще такої ж кількості сміттєвозів Nikola Tre.

Nikola Corp ще не отримало кошти за цей контракт, який може принести їй дохід у 2 млрд доларів, але це вже призвело до зростання вартості акцій на 19%.

Обидві компанії називають таку угоду першої в галузі, де Nikola поставить замовнику повністю готові вантажівки-сміттєвози, зібрані на заводі Nikola в Кулідж, штат Арізона з шасі, трансмісій і кузовів, ліцензованих у існуючих постачальників. Nikola вважає, що за рахунок більш тісної інтеграції конструкції і установки різних компонентів на шасі Nikola Tre можна добитися значної економії витрат і зменшити складність.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: