Четвер, 12 грудня 2019 10:24

Електричні моделі MAN отримали Європейську транспортну премію

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нагороди удостоїлися відразу два автомобіля MAN: електровантажівка eTGM та електрофургон eTGE.

Газета «Transport» в п’ятий раз вручила премії за внесок в сталий розвиток (European Transport Award for Sustainability 2020). Раз на два роки спеціалізоване видання вибирає на ринку комерційного транспорту компанії і продукти, які поєднують комерційний успіх з соціальною відповідальністю і захистом навколишнього середовища. Нагороду отримують бренди, які пропонують нові рішення, що призводять до загального розвитку і процвітання.

Компанія MAN Truck & Bus отримала нагороди в двох номінаціях: серед електровантажівок відзначився MAN eTGM, а MAN eTGE став найекологічнішим автомобілем Європи в класі фургонів і розвізних вантажівок.

MAN eTGM: електровантажівка для міських перевезень

Завдяки нульовим викидами вуглекислого газу і значно зниженому рівню шуму, MAN eTGM повністю відповідає всім сучасним вимогам до вантажоперевезень в межах міста.

Повністю електрична вантажівка живиться від двигуна з піковою потужністю 350 кіловат, який забезпечує максимальний крутний момент 3100 Нм. Допоміжні агрегати, такі як підсилювач керма, повітряні компресори та система кондиціонування повітря управляються системою розподілу енергії для оптимальної витрати ресурсів. Система рекуперативного гальмування дозволяє при русі накатом перетворювати кінетичну енергію в електричну, накопичуючи її в батареї. Ця технологія дозволяє значно збільщити запас ходу. Для MAN eTGM використовуються високоефективні літій-іонні батареї від Volkswagen Group.



MAN eTGE: фургон на електротязі для мегаполісів

Повністю електрична версія фургона від MAN з’явилася на ринку в 2018 році. Вантажівка з суцільнометалевим кузовом і високим дахом дозволяє перевозити до 11 кубічних метрів вантажу. 3,5-тонна версія дозволяє перевозити майже тонну вантажу.

MAN eTGE заряджається від зарядної станції потужністю 7,2 кВт. Повна зарядка займає близько п’яти з половиною годин. Швидка зарядка з 0 до 80% займає 45 хвилин, при використанні комбінованої зарядної системи (Combined Charging System або CSS) з потужністю 40 кВт. При належному режимі експлуатації батарея ємністю 36 кВт/год втратить лише 15% запасу за 2000 циклів зарядки.

Постійно підключений синхронний електродвигун – це серце MAN eTGE. Трифазний мотор з одношвидкісною коробкою перемикання передач встановлений прямо перед провідною віссю. Максимально силовий агрегат може видавати 100 кВт потужності. Середня робоча потужність – 50 кВт. Крутний момент в 290 Нм на старті забезпечує прекрасну динаміку автомобіля навіть при повному завантаженні.

З точки зору безпеки MAN eTGE нічим не поступається TGE з дизельним двигуном. Електрофургон обладнаний системою допомоги при паркуванні, захисними бічними накладками, світлодіодними фарами, камерою заднього виду, системою круїз-контролю, системою обмеження максимальної швидкості і функцією моніторингу навколишнього оточення з системою аварійного гальмування. Система EBA також включена в комплектацію.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: