Вівторок, 13 лютого 2024 11:53

Daimler і Linde розробили нову технологію заправки вантажівок воднем

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Daimler Truck і Linde Engineering досягли важливого інфраструктурного прориву на шляху до декарбонізації транспорту за допомогою водню.

За останні кілька років інженери обох компаній спільно розробили sLH2 — новий процес роботи з переохолодженим рідким воднем.

Порівняно з газоподібним воднем, цей інноваційний підхід забезпечує вищу щільність зберігання, більший запас ходу, швидшу заправку, нижчі витрати та вищу енергоефективність.

Заправка займає близько десяти-п’ятнадцяти хвилин для 40-тонної вантажівки, яка перевозить 80 кг рідкого водню на відстань від 1 000 км і більше.

При цьому нова технологія SLH2 знижує необхідні інвестиції для водневої заправної станції у два-три рази, а експлуатаційні витрати — в п’ять-шість разів.

У порівнянні зі звичайною технологією заправки рідким воднем (LH2), новий процес використовує новий інноваційний насос sLH2 для незначного підвищення тиску рідкого водню. За допомогою цього методу водень перетворюється на переохолоджений рідкий водень (sLH2).

Водень у такому стані забезпечує дуже надійний процес заправки, який також зводить до мінімуму втрати енергії під час заправки. Крім того, немає потреби в передачі даних між заправною станцією і транспортним засобом, що ще більше знижує складність рішення.

Водночас пропускна здатність заправки підвищується до нового рівня. Пілотна заправна станція має потужність 400 кг рідкого водню на годину.

У порівнянні зі звичайними концепціями заправки рідким або газоподібним воднем, sLH2 є значно простішою, але при цьому забезпечує підвищену продуктивність.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з метою встановлення єдиного стандарту заправки для вантажівок, що працюють на водні, технологія є відкритою для всіх зацікавлених сторін за допомогою стандарту ISO. Наразі відкрито першу публічну пілотну станцію sLH2 у Вьорті-на-Рейні (Німеччина).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: