Вівторок, 30 січня 2024 09:50

Volvo Trucks представила свою найефективнішу вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, легендарний модельний ряд вантажівок Volvo FH поповнився новим представником — Volvo FH Aero.

Завдяки аеродинамічному дизайну та інноваційним функціям FH Aero виходить на новий рівень енергоефективності. Модель доступна в чотирьох варіантах, серед яких версія на біопаливі та відзначена нагородами електрична версія.

Завдяки покращеній аеродинаміці та новітнім технологіям Volvo, як-от система оглядових камер Camera Monitor System, нова модель FH Aero може скоротити споживання енергії та викиди шкідливих речовин а 5 відсотків.

«Нова Volvo FH Aero — це наша найефективніша вантажівка за всю історію, оскільки ми продовжуємо скорочувати викиди CO2 у всьому асортименті продукції», — говорить Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

«Вона поєднує в собі всі притаманні вантажівкам Volvo переваги. Це красива та надзвичайно якісна вантажівка з найкращим рівнем безпеки для магістральних перевезень, яка допоможе нашим клієнтам досягнути успіху».

Відзначена нагородою International Truck of the Year 2024 вантажівка Volvo FH Electric також буде доступна в енергоефективній версії Aero, яка доповнить наявний широкий асортимент електричних вантажівок.

Крім того, Volvo FH16 стане найпотужнішою вантажівкою в галузі завдяки новому ефективному двигуну потужністю 780 к. с. для виконання найскладніших завдань.

Яку б силову установку не обрали клієнти: електричну, газову чи дизельну, нова версія FH Aero забезпечить менше споживання енергії, більший запас ходу і вищий рівень безпеки та комфорту водіння.

Нові моделі вантажівок Aero поступово виходитимуть на ринки протягом 2024–2025 років у чотирьох версіях: FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero з газовим двигуном і FH16 Aero.

Передня частина кабіни Volvo FH Aero подовжена на 24 см порівняно зі звичайною Volvo FH. Завдяки цьому вдалося зробити кабіну вантажівки аеродинамічнішою.

Краща аеродинаміка не лише зменшує споживання пального, але й підвищує стійкість у вітряну погоду.

Покращена аеродинаміка моделі FH Aero Electric також сприяє кращим властивостям вільного кочення. Це дає змогу рекуперувати більше енергії під час гальмування або спуску, щоб використати її для наступного прискорення чи підйому.

Новий сучасний дизайн моделі FH Aero вирізняється сміливим, великим і впізнаваним логотипом Volvo Iron Mark — найбільшим на вантажівках Volvo, а також логотипом Volvo Spread Word Mark, який чітко сигналізує, що це найновіша модель від Volvo Trucks.

Нова надсучасна система оглядових камер Camera Monitor System значно покращує аеродинаміку та підвищує рівень безпеки.

Це рішення замінює традиційні зовнішні дзеркала заднього виду й відкриває широке поле огляду, що сприяє безпеці водія вантажівки та інших учасників дорожнього руху. 

Система камер поліпшує оглядовість під час дощу, у темряві, під прямими сонячними променями та в тунелях. Якщо до вантажівки під’єднано причіп, система камер допоможе стежити за ним під час поворотів завдяки функції панорамування.

Технологія I-See від Volvo, удосконалена для зниження споживання енергії та викидів вуглекислого газу, використовує хмарну топографічну карту, щоб оптимізувати стиль водіння та збільшити час руху в режимі круїз-контролю.

Це не лише заощаджує енергію, але й допомагає водієві менше втомлюватися.

Оновлені гальма із запатентованими гальмівними дисками з технологією протидії прихоплюванню покращують гальмівні властивості, а також зменшують споживання енергії та викиди.

Оновлена зручна інформаційно-розважальна система з можливістю налаштування відповідно до своїх потреб.

Удосконалена аудіосистема з шістьма високоякісними динаміками преміум-класу, новим підсилювачем і сабвуфером для надпотужного звучання.

Нова інтегрована навігаційна система з покращеними й автоматично обновлюваними картами, адаптованими спеціально для використання на вантажівках, забезпечує ефективну доставку вантажів.

Оновлення інтер’єру, зокрема вбудована мікрохвильова піч та роз’єми USB-C.

Нова послуга «Моніторинг шин» надає власнику повну інформації про шини вантажівки та причепа через портал Volvo Connect та зменшує ризик несподіваних проблем із ними.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вантажівка Volvo FH зі стандартною неподовженою кабіною буде також доступна для України.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: