Четвер, 18 січня 2024 13:52

На Nissan X-Trail e-4ORCE встановили гусеничні траки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цієї зими компанія Nissan представляє на європейських гірськолижних схилах повнопривідний Nissan з унікальною технологією e-4ORCE.

Зокрема, компанія створила концепт-кар X-Trail e-4ORCE, спеціально адаптований для евакуації постраждалих в горах.

Серед модифікацій, які отримав X-Trail Mountain Rescue, можна відзначити заміну коліс на спеціальні снігозатримуючі гусениці, що дозволяє забезпечити впевнене зчеплення на слизьких трасах.

Також видалення задніх сидінь з метою встановлення нош для транспортування травмованих лижників до найближчої медичної установи та окремого місця для медичного працівника.

Ззовні на даху встановлено спеціальний багажник для перевезення евакуаційних нош та снігоприбиральних лопат. Крім того, дах X-Trail оснащено сиреною, проблисковими маячками та потужними ліхтарями, додаткова пара яких була також встановлена на капоті.

Для розміщення гусениць були інтегровані ширші передні та задні арки, а передній бампер було посилено для розміщення лебідки.

На передньому та задньому бамперах з’явилися зміцнені буксирувальні гаки, а також підніжки з боків для зручності доступу, оскільки на гусеницях X-Trail має на 23 см вищий кліренс, ніж у дорожньої версії.

Метою розробки та створення концепт-кара X-Trail Mountain Rescue було привернути увагу до передової електрифікованої двомоторної системи повного приводу e-4ORCE, якою оснащений X-Trail.

Відмінністю цієї трансмісії від традиційних механічних систем є здатність реагувати на зміну рівня зчеплення за 1/10 000 секунди, що приблизно в 1000 разів швидше, ніж у звичайних повнопривідних системах, при цьому вона може індивідуально розподіляти крутний момент між колесами відповідно до наявного покриття.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, система e-4ORCE настільки ефективно забезпечує тягу за будь-яких умов, що пасажири навіть не здогадуються про її роботу, і спокійно подорожують бездоріжжям.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: