Середа, 27 грудня 2023 11:07

Кличко передав 241 бригаді 20 вантажівок MAN

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, транспорт військові закупили за кошти громади столиці України.

У вівторок, 26 грудня, під столичною мерією вишикувались 12 вантажівок MAN, ще 8 автівок просто не помістилися на площі перед КМДА.

Мер Києва привітав бійців з Різдвом і запевнив, що місто й надалі допомагатиме воїнам. Кличко зазначив, що 241 бригада Сил територіальної оборони ЗСУ сформована у столиці, а її батальйони воюють на гарячих напрямках фронту.

«Громада Києва продовжує допомагати нашим Захисникам і Захисницям. За запитами 241 бригади, столиця виділила з бюджету від початку широкомасштабного вторгнення 245 мільйонів гривень на її оснащення.

З них - 168 мільйонів - цього року. З цих коштів 93 мільйони військові спрямували саме на придбання 20 повнопривідних вантажних автомобілів MAN. І сьогодні ці вкрай необхідні нашим захисникам машини вирушать на фронт», - сказав Кличко.

Мер Києва нагадав, що минулого тижня військові 112 бригади ТРО міста Києва відправили на передову 1500 FPV-дронів та 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T, які закупили за кошти міста.

Загалом цього року за різними програмами та джерелами з міського бюджету виділили допомогу захисникам на майже 7 мільярдів гривень.

«Попри те, що у громад вилучили військовий ПДФО, місто заклало в бюджеті на 2024 рік 1 мільярд гривень на підтримку наших воїнів. Але можу запевнити, що ця цифра буде набагато більша», - сказав Кличко.

Командир 241 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, полковник Вадим Озірний подякував меру Києва та громаді столиці за допомогу військовим.

«Це дуже якісні та вкрай необхідні автомобілі. Будемо і міномети возить, і бійців підвозить. Частина вантажівок уже сьогодні вирушить на фронт, а решту повезу хлопцям як подарунок на Новий рік», - сказав Озірний.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, полковник розповів, що за кошти громади столиці 241 бригада нещодавно придбала 150 FPV-дронів та 60 інших квадрокоптерів.

«Батальйони нашої бригади воюють на передовій лінії фронту. Зрозуміло, що здоров'я і життя військових, а також ефективне виконання бойових завдань залежать і від кількості та якості військової техніки. І ми розраховуємо на подальшу підтримку міста», - сказав Озірний.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: