Четвер, 09 листопада 2023 10:25

Польські медики подарували Львівщині три карети швидкої допомоги

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф нині не вистачає 12 реанімобілів.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав у вигляді гуманітарної допомоги три карети екстреної медичної допомоги від колег з Республіки Польща.

Окрім «швидких», представники Воєводської служби надзвичайних ситуацій у Катовіце передали додаткові засоби зв’язку, а також медичне обладнання й розхідники.

Як розповів в.о. директора Центру Андрій Васько, зараз медзаклад загалом забезпечений каретами швидкої допомоги: в нього є близько 170 спеціалізованих автомашин, з яких 140 працюють на викликах.

Головна проблема - це сильна зношуваність цих автомобілів.

«Багато наших авто, особливо тих, що виготовлені в 2016-2019 роках, фактично вже вичерпали свій ресурс, адже вони працюють в режимі 24 на 7. Обладнання, яке в машині, ще можна використовувати, але саме авто практично вже ні. Таких машин біля півсотні», - сказав Андрій Васько.

Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також бракує 12 карет швидкої категорії С, тобто реанімобілів, але, за словами керівника, можна сподіватися, що найближчим часом ця потреба буде закритою.

Водночас Центр відправляє карети швидкої допомоги на потреби фронту. Всього з початку з початку повномасштабного вторгнення на передову відправили 330 авто, з яких частина були на балансі обласного медзакладу ще до війни, а частина - надана іноземними благодійниками.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «на жаль, життєвий цикл карет швидкої допомоги на фронті складає кілька місяців, а тому ми знову і знову маємо прохання наших захисників про такі авто», - зазначив Андрій Васько.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: