Середа, 11 жовтня 2023 15:22

Тайвань надіслав Україні велику партію автомобілів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це майже півсотні машин - карет швидкої медичної допомоги, пожежних автомобілів, позашляховиків та мікроавтобусів.

Ще 30 червня вся партія техніки, окрім п'яти машин, що були на завершальній стадії ремонту, стояла на спеціально викошеній галявині перед офісом мерії міста Шенган у повіті Чанхуа.

Там в актовій залі відбувалися урочистості з нагоди відправки техніки в Україну.

Таку кількості спеціальної рятувальної техніки на невеличкому майданчику жителі Тайваню бачили, мабуть, вперше.

Це був певним чином звіт перед населенням: рятувальна і медична служби, окремі бюджетні організації таким чином показували населенню адресну передачу техніки для охопленої війною України.

До збору «посилки» в Україну долучилися Міністерство охорони здоров'я, відділи поліції та митниці, пожежні депо, Асоціація з розвитку громад, Тайванська пресвітеріанська церква та просто громадяни країни.

Десятого липня в порт перевезено 28 великих контейнерів, куди акуратно заштовхали й закріпили 44 машини. Основою цієї партії стали 20 карет швидкої допомоги та 9 реанімобілів на базі Volkswagen зі стандартним та високим дахом.

Також в морські контейнери увійшло 13 позашляховиків корейських та японських брендів і дві пожежно-рятувальні машини - Isuzy і Toyota, що належать до класу LCV і завдяки своїм габаритним розмірам все-таки увійшли у металеві короби.

А ось тривісний автомобіль Mercedes-Benz Actros і три одиниці двовісних Isuzu FSR з пожежної групи довелося своїм ходом переганяти в порт.

Весь транспорт повантажили на судно, яке 13 липня взяло курс на Польщу.

Усю підготовчу роботу організував тамтешній куратор гуманітарного проєкту Чанхуа Бай Цанжун та його команда.

Він підтримував зв'язки з пожежними частинами та станціями швидкої допомоги, автопарки яких мали машини, що вже відпрацювали належний ресурс і підлягали зняттю з обліку і списанню.

Брав навіть автомобілі-донори, запчастини, агрегати, системи та внутрішнє обладнання з яких йшли в ремонтний фонд.

Кілька місяців отримані автомобілі не тільки ремонтували для подальшої експлуатації, але й доводили до робочого стану все спецобладання та устаткування, яким комплектувалися карети меддопомоги і пожежні автомобілі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, насамкінець на кожну машину нанесли державні прапори Тайваню та України у формі серця і написи українською мовою «Тайвань і Україна разом» і «Слава Україні».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: