Субота, 02 вересня 2023 11:09

Scania випробовує нову гібридну вантажівку на сонячній енергії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, унікальна гібридна вантажівка з напівпричепом, покритою сонячними панелями, від Scania проходить випробування на дорогах загального користування.

Випробування проводять за результатами дворічного дослідницького співробітництва за участю Scania, Упсальського університету, Eksjö Maskin & Truck, Midsummer, Ernsts Express та Dalakraft.

Вантажівка використовується в проекті з вивчення генерованої сонячної енергії та зниження викидів вуглекислого газу завдяки сонячним панелям. Дослідники розробили нові, ефективні та легкі сонячні панелі для вантажівок.

Вони також вивчають можливості взаємодії вантажівок з енергосистемою та розробляють нові моделі того, що станеться, якщо кілька вантажівок, подібних до цього, будуть підключені до енергосистеми.

«Мета Scania – сприяти переходу до стійкої транспортної системи. Ніколи раніше сонячні панелі не використовувалися для вироблення енергії для трансмісії вантажівки, як ми це робимо у цій співпраці.

Це природне джерело енергії може значно знизити викиди у транспортному секторі. Приємно бути в авангарді розробки вантажівок наступного покоління», - заявляє Стас Крупенія, керівник дослідницького відділу Scania

Вантажівка на сонячній енергії була створена в рамках дослідницького проекту, який фінансує державне агентство інновацій Віннова, з метою розробки вантажівок з низьким впливом на клімат завдяки сонячній енергії.

Автомобіль являє собою гібрид потужністю 560 л, що підключається. с. На 18-метровому напівпричепі площа 100 квадратних метрів покрита тонкими, легкими та гнучкими сонячними панелями з максимальною ефективністю 13,2 кВт (пікова потужність).

За оцінками, під час експлуатації у Швеції вони вироблятимуть 8000 кВтг на рік. Загальна ємність акумуляторів становить 300 кВтг, з них 100 кВтг на вантажівці та 200 кВтг на причепі.

Сонячна енергія забезпечує гібридній вантажівці запас ходу до 5 тис. км на рік у Швеції. У таких країнах, як Іспанія, де більше сонячного годинника, автомобіль може подвоїти кількість сонячної енергії і, отже, запас ходу порівняно зі Швецією.

Проект також включає дослідження нових, легких тандемних сонячних елементів, заснованих на поєднанні сонячних елементів Midsummer і нових перовскітних сонячних елементів.

Вони забезпечують більш високу ефективність перетворення сонячного світла на електрику. Таке рішення могло б подвоїти вироблення сонячної енергії в порівнянні з панелями, що існують на даний момент.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тепер вантажівка випробовуватиметься на дорогах загального користування транспортною компанією Ernsts Express AB.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: