Понеділок, 17 липня 2023 09:57

United24 придбали 53 пікапи в рамках проєкту «Армія дронів»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Favbet виділила 57 мільйонів гривень на закупівлю пікапів для підрозділів БПЛА.

Закупівлю 53 пікапів Peugeot Landtrek провела організація United24. Кошти на ці автомобілі в рамках проєкту «Армія дронів» надала компанія Favbet. Автівки передадуть до рот ударних БПЛА, які активно працюють на фронті.

«Армія дронів» – проєкт зі створення рот ударних БПЛА за участі Генерального штабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації та UNITED24.

«Дуже часто необхідно перевозити габаритні ударні коптери та устаткування до них, які не помістилися би в інші машини. Звісно, краще, коли автівки нові, це підсилює впевненість особового складу.

Дозволяє не ремонтувати автомобілі часто, а сконцентруватися на виконанні бойових завдань», – розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів 72-ї ОМБр.

Ударна рота БПЛА складається з розвідувальних та ударних дронів, супутникового інтернету Starlink і транспорту.

За два місяці ударні роти БПЛА укомплектували 216 дронами, 15 одиницями Starlink та 64 пікапами.

Ефективність таких підрозділів важко переоцінити.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, так, перша рота ударних БпАК «Ахіллес» 92-ї ОМБр за два місяці знищила 3 одиниці систем ППО, 7 одиниць артилерії, 4 одиниці броньованої техніки, 8 одиниць автотехніки, 3 склади з боєкомплектами, 5 засобів радіоелектронної боротьби.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: