Вівторок, 11 липня 2023 16:15

Японія профінансувала надання ДСНС спецавтомобілів Toyota

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українським рятувальникам передали 14 спеціалізованих автомобілів класу Toyota Hilux Double Cabin.

Спецмашини передали ДСНС у рамках програми розвитку ООН у партнерстві з урядом Японії. Також рятувальникам передали засоби бронезахисту та рації для потреб піротехнічних підрозділів ДСНС.

Ця техніка надана в рамках реалізації проєкту ПРООН «Екстрене знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів» та фінансується Урядом Японії.

«Деокупована територія України щільно замінована. Росіяни мінували все на своєму шляху, тож для наших піротехніків попереду багато роботи», – розповіли рятувальники.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Японія неодноразово підтримувала піротехнічні розрахунки ДСНС.

У світі доволі популярна практика перероблення позашляховиків Toyota Hilux для рятувальників.

Раніше в рамках проєкту піротехнічним підрозділам ДСНС було передано 8 аналогічних авто та спеціальне захисне обладнання для робіт з розмінування територій.

Крім допомоги з гуманітарною метою уряд Японії також фінансує передачу української армії військової автотехніки.

У травні міноборони Японії передало Україні 100 автомобілів і 30 000 готових харчових пайків для потреб Збройних Сил.

Першими до військових України вирушили армійські позашляховики Type 73, які виготовлені компанією Mitsubishi.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у березні японські депутати власним коштом придбали для українських військових 20 автівок.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: