Субота, 10 червня 2023 10:30

На дорогах Австралії випробували безпілотний конвой

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, армія Австралії вперше успішно провела колону автономних вантажівок на дорозі загального користування.

Національна транспортна дослідницька організація та Університет Дікіна підтримали випробування програми армії «лідер-послідовник», під час якої колона з чотирьох безпілотних армійських вантажівок слідувала за автомобілем «лідер» на громадській дорозі у штаті Вікторія.

Полковник Робін Сміт із відділу сухопутних військ майбутнього сказав, що автономні транспортні засоби показали хороші результати.

«Це випробування показало, як конвой може виконувати місію поповнення запасів між аеродромом і військовою базою, даючи нам уявлення про те, як подібні технології можна буде використовувати в майбутньому», – розповів полковник Сміт

Під час випробувань на шосе армія змоделювала автономну місію.

Вантажівки мали перевезти запаси із аеродрому Мангалор на летовище Пукапунял трасою Гоулберн-Веллі та Хьюм.

Крім того, це випробування продемонструвало роботу датчиків на дорогах, де рухається багато громадського автотранспорту.

Випробування – частина програми модернізації армії, яка охоплює дослідження автономних систем, квантових технологій, штучного інтелекту та електрифікації.

Зокрема, австралійські вчені із Технологічного університету Сіднея розробили систему, яка дозволить керувати роботизованими системами силою думки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, піддослідний направляв наземного робота на маршрутні точки, просто візуалізуючи їх в голові через систему доповненої реальності Microsoft HoloLens.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: