Неділя, 19 лютого 2023 11:01

Теробороні передали шведський всюдихід та іншу техніку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, територіальній обороні передали шведський санітарний всюдихід Bandvagn 202, позашляховики, мікроавтобуси і спецтранспорт

Техніку отримали бійці 118 окремої бригади Сил Територіальної Оборони ЗСУ з Черкаської області. До ініціативи передачі транспортних засобів долучилися підприємці з Черкас та начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігорь Табурець.

Машини пройшли планове техобслуговування і перебувають у справному стані, чимало з них перефарбовані в зелений колір.

Командир 118-ї окремої бригади полковник Анатолій Стуженко висловив вдячність голові Черкаської обласної державної адміністрації та підприємцям.

«Саме сучасні та швидкісні автомобілі для армії – це потужний вклад у нашу перемогу над російськими окупантами», – зазначив Анатолій Стуженко.

Серед унікальних переданих машин можна виділити шведський всюдихід Bandvagn 202 у санітарній версії. Всюдихід BV 202 створений для роботи в холодну погоду та на м’якому ґрунті й добре зарекомендував себе за таких умов.

3,5-тонний BV 202 – спеціальний військово-транспортний автомобіль, розроблений шведською компанією Bolinder-Munktell (заснованою у 1932 році) відповідно до вимог шведської армії.

Серія була запущена у виробництво у 1964 році та закінчилася в 1981 році.

Загальна конструкція включає передню та задню кабіни, з’єднані гнучкою центральною секцією. Ходова частина включає п’ять опорних котків на борт як передньої, так і задньої кабіни.

У передній кабіні розташований двигун, а також місце для водія та командира автомобіля. Кормову кабіну використовують для перевезення до восьми піхотинців.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на корпусі Bandvagn 202 не передбачено штатного озброєння, а вікна призначені для певного рівня ситуаційної поінформованості.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: