Середа, 25 січня 2023 12:55

Ashok Leyland презентував шість нових моделей на альтернативному паливі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці Auto Expo 2023, що нещодавно проходила Індії, компанія Ashok Leyland продемонструвала вантажівки та автобуси на альтернативних видах палива.

Провідне місце в експозиції посіли машини важкого класу – сімейства AVTR, представлені у трьох версіях.

Почнемо з моделі FCEV – на водневих паливних елементах та електротязі. Її силова установка складається з електромотора постійною потужністю 250 кВт (1600 Нм) та піковою 360 кВт (3000 Нм), водневої установки PEM потужністю 80 кВт та літій-іонних батарей на 55 кВт.год.

Запас водню (33,6 кг) зберігається у чотирьох балонах, три з яких розташовані безпосередньо за задньою стінкою кабіни. Машина представлена у вигляді довгобазного (6600 мм) шасі 6х2, з габаритною довжиною 11960 мм. Максимальна швидкість обмежена 80 км/год.

Друга модель – H2 ICE укомплектована водневим двигуном внутрішнього згоряння. В його основу покладено 6-циліндровий агрегат H-серії потужністю 250 к. с. З цим двигуном шасі колісної формули 8х2 і повною масою 33 т може проїхати без дозаправки від 300 до 500 км.

І нарешті, третя перспективна версія моделі AVTR – з індексом LNG, працює на зрідженому природному газі. Останній зберігається у великому, бочкоподібному резервуарі за кабіною. Машина представлена як сідловий тягач 6х4.

На стенді Ashok Leyland також був показаний і повністю електричний середньотоннажник – бортова вантажівка Boss Battery Electric. В даному випадку машина постала у 12-тонному виконанні, хоча можливий і варіант на 18 т.

Відвідувачі виставки могли також побачити і новий туристичний автобус – з 250-сильним двигуном на стислому природному газі. Балонів на 1500 л вистачає на пробіг до 1000 км. Машина довжиною 13,5 м вміщує до 36 спальних місць (з полицями, як у поїзді).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, і нарешті шоста новинка на альтернативному виді палива від Ashok Leyland – мікроавтобус Bada Dost на 12 пасажирів, який також працює на стислому природному газі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: