Середа, 12 жовтня 2022 09:57

В ЗСУ з’явилася нова машина, яка допоможе артилеристам у контрбатарейній боротьбі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це вперше, коли цю систему було помічено в руках наших військових

Підрозділи 15-ї окремої бригади артилерійської розвідки отримали на озброєння радіолокаційну систему артилерійської розвідки MAMBA ARTHUR від Великої Британії. Відео з роботою цієї системи опублікувало Угруповання Об’єднаних сил.

У британському війську ця система відома як «артилерійська радіолокаційна станція спостереження за полем бою» або ж «мобільна артилерійська установка для спостереження за полем бою».

Система ARTHUR – це мобільний радар С-діапазону з пасивною решіткою з електронним скануванням. Вона призначена для виявлення ворожої польової артилерії, розроблялася як основний елемент системи протидії ворожим батареям на рівні бригади чи дивізії.

Система має два основні режими – визначення місцерозташування ворожої артилерії та направлення вогню для коригування власної артилерії по координатах цілі.

Щодо безпосередньо ТТХ цієї системи, то тут варто зауважити таке: всього система має чотири модифікації, від Mod A, до Mod D.

У Mod A характеристики наступні: виявлення буксированих та самохідних гаубиць на відстані 15-20 км та 120-мм мінометів на відстані 30-35 км, кругове ймовірне відхилення (КІВ) становить 0,45% дальності. У Mod B відповідно 20-25 км, 30-35 км та 0,35%.

Водночас Mod С отримав велику антену і має такі показники: гаубиці – до 31 км, міномети – до 55 км, ракети – до 55-60 км, може виявляти до 100 цілей на хвилину з КІВ у 0,2 % для гаубиць і ракет і 0,1 % для мінометів.

Mod D отримав низку удосконалень, має дальність до 100 км і може бути збільшена до 200 км, КІВ – 0,15%.

Ця система артилерійської розвідки може працювати або як автономний радар виявлення зброї середньої дальності або ж як система виявлення зброї дальньої дії, що складається з двох-чотирьох радарів, які працюють узгоджено – така гнучкість дозволяє вести постійне спостереження за конкретною ділянкою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина вміє плавати, дуже мобільна і легко долає болота чи інші перешкоди. Ще один плюс – не потрібно додатково возити за собою генератор.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: