Неділя, 09 жовтня 2022 11:58

Словаччина передала Україні чергову партію САУ Zuzana 2

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що Україна отримала ще дві САУ Zuzana 2.

«До його 70-річчя ми передали агресору Путіну ще один подарунок. Ще дві нові Zuzana 2 вже в Україні. І багато чого іншого», – написав Над.

Таким чином Україна вже отримала шість з восьми САУ, які були законтрактовані в червні цього року. Інформація про передачу перших чотирьох гармат з’явилася в серпні.

Крім того, на початку жовтня стало відомо, що Німеччина спільно з Данією та Норвегією профінансують виробництво і поставку на озброєння словацьких  Zuzana 2 для ЗСУ.

Планується поставка 16 одиниць цих САУ у 2023 році. Вартість контракту, за даними німецького телеканалу ARD, склала 93 млн євро.

Zuzana 2 – 155 мм колісна САУ виробництва словацької компанії ZTS Special. Це розвиток попередньої версії Zuzana калібру 155 мм, яка в свою чергу є похідною від чехословацької 152 мм САУ SHkH vz.77 DANA.

В 2018 році армія Словаччини закупила 25 артустановок. Вони були передані до армії у липні минулого року, щоб замінити попереднє покоління.

Артустановка завдяки стволу завдовжки 52 калібру замість 45 здатна вести стрільбу на максимальну дистанцію до 40 км. Башта здатна розвертатися на всі 360 градусів, а завдяки автоматиці кількість членів екіпажу зменшена з 4 до 3.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також гаубиця має автомат заряджання, що дозволяє вести вогонь у режимі MRSI – кілька снарядів можуть потрапити по цілі одночасно.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: