Середа, 21 вересня 2022 09:55

Baykar успішно протестувала свій «безпілотний винищувач» з українськими двигунами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, турецька компанія Baykar провела перше інтеграційне випробування двигуна своєї нової розробки – безпілотника Bayraktar Kizilelma.

«Перше випробування з інтеграції двигуна з першим прототипом Bayraktar Kizilelma було успішно завершено», – йдеться у повідомленні.

Турецький реактивний безпілотний літальний апарат Bayraktar Kizilelma, також відомий як MIUS призначений для знищення цілей у повітрі, завоювання переваги, а також знищення ворожої ППО.

Крім того, він має стати складовою авіагрупи турецького новітнього авіаносця TGG Anadolu, а також діяти у повітрі спільно з пілотованим винищувачем як «ведений безпілотник».

Базова версія БПЛА Kizilelma зможе розвивати швидкість орієнтовно 800 км/год, перебувати у повітрі до 5 годин та має «стелю» у 12 км. Бойове навантаження БПЛА – близько 1 тонни.

Нагадаємо – новітня розробка турецької компанії Baykar Makina безпілотник Bayraktar Kizilelma оснащується турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ від української компанії «Мотор Січ».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також варто нагадати, що Kizilelma – один з безпілотників, який буде вироблятися на заводі, який турецька компанія побудує в Україні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: