Вівторок, 20 вересня 2022 09:49

Україна отримає ще чотири САУ PzH 2000

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Німеччини вирішив передати Україні ще чотири самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000.

Про це йдеться у повідомлені міністерства оборони Німеччини. Гаубиці та боєприпаси поїдуть до України попри важке матеріальне становище Бундесверу.

«Постачання стане можливим і розпочнеться одразу після обговорення з промисловістю якнайшвидшої поставки відремонтованих гармат із програми капітального ремонту армії», – йдеться у повідомленні міністерства.

Міністерка оборони Крістіне Ламбрехт заявила, що цей крок збільшить кількість поставлених Німеччиною високоефективних гармат Україні до 14.

Тоді разом із гаубицями з Нідерланд кількість переданих Україні САУ цього типу зросте до 22.

«Україна дуже хвалить цю систему і виявила бажання отримати більше гаубиць. Для подальшої підтримки України в її мужній боротьбі з жорстоким вторгненням Росії Німеччина виконає це прохання і надасть ще чотири такі самохідні гаубиці», – заявила Ламбрехт.

Нагадаємо, раніше німецький уряд схвалив продаж Україні 100 САУ Panzerhaubitze 2000. Їхнє виробництво може зайняти кілька років, тому, ймовірно, йдеться про укріплення ЗСУ у довгостроковій перспективі.

Окрім того, Литва погодилася відремонтувати німецькі гаубиці PzH 2000, які вже передали Україні.

Для стрільби з САУ «PzH 2000» українські артилеристи використовують 155-мм снаряди DM121. Ці 155-мм боєприпаси можуть досягати дальності до 30 кілометрів при стрільбі з самохідної гаубиці PzH ​​2000.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також нещодавно стало відомо, що Україна отримає 225 високоточних снарядів «Vulcano», які підсилять українські гармати калібру 155 мм.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: