Четвер, 18 червня 2020 10:25

Виробник РК «Нептун» готовий до випуску нової модифікації ракетного комплексу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, напередодні таку інформацію повідомив гендиректор ДП «Луч».

КБ «Луч» готове виробляти Р-360 «Нептун» серійно та розпочати роботу над новою модифікацією ракетного комплексу. Про це після державних випробувань вітчизняного ракетного комплексу Р-360 «Нептун» на полігоні Збройних Сил України «Алібей» заявив Генеральний директор Державного підприємства Державного Київського конструкторського бюро «Луч» Олег Коростельов, повідомляє АрміяInform.

«Це був фінішних етап цілого комплексу випробувань комплексів «Нептун», де ми працювали з бойовими виробами. Випробування були успішні, обидва вироби влучили у ціль. Умови випробувань цілого комплексу були різні. Температура, зовнішні коливання, метеорологічні умови. Перевірялась забезпечення роботи зв’язку на комплексі, польотного завдання виробу тощо. Цілі відігравали кораблі-мішені на відстані близько 80 км. Умови пуску штатні. Як виробник ми готові виробляти дані комплекси серійно та поставляти в ЗС. Питання постановки на озброєння, це вже більш юридичне та бюрократичне питання, яке залежить від генерального замовника», - заявив Олег Коростильов.

«Для підготовки такого екіпажу, а ми вже готуємо екіпажі, знадобиться 2-3 місяці. Тому що з точки зору використання, комплекс доволі простий, − зазначив Генеральний директор Державного підприємства Державного Київського конструкторського бюро «Луч». − Також він додав, що КБ уже розпочало роботу над новою модифікацією даного комплексу. Наступний крок – зміна бази, а саме для повітряного та корабельного варіантів».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: