Субота, 15 лютого 2020 12:33

Бронеавтомобіль «Варта» завершує державні випробування

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, далі за процедурою бронеавтомобіль «Варта» Наказом Міністра оборони України приймається на озброєння Збройних Сил України.

Спеціалізований броньований автомобіль (СБА) «Варта» виробництва ТОВ «Конструкторське-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» завершує державні випробування.

Таку інформацію повідомив Директор компанії «КВП «Українська бронетехніка» Олександр Кузьма в інтерв’ю для Сергія Камінського, повідомляє Defense Express.

У відео оприлюдненому 12 січня 2020 року (саме інтерв'ю було записане у грудні 2019, - прим. ДЕ) Олександр Кузьма розповів, що державні випробування будуть завершені до кінця цього місяця.

Відповідно, далі за процедурою бронеавтомобіль «Варта» Наказом Міністра оборони України приймається на озброєння Збройних Сил України.
«Варта» у нас вже цього місяця закінчує державні випробування (тобто у грудні 2019), і в січні (2020) вже буде поставлена, окрім всіх випробувань, які вона пройшла у підконтрольній експлуатації в зоні бойових дій, – сказав Олександр Кузьма.

В ході експлуатації машина «Варта» постійно доопрацьовувалась і зараз за словами директора компанії «Українська бронетехніка» це вже десята версія бронеавтомобіля.

Вперше цю бойову машину було представлено наприкінці 2015-го року. З того часу вона постачається на озброєння Національної Гвардії України, підрозділів МВС, а близько року тому почались їх постачання й до Збройних Сил України.

Бронеавтомобіль «Варта» перших версій можна відрізнити по характерній передній частині машини, у такій версій вона закуповувалась для підрозділів «Корд» Національної поліції.

Згодом машина отримала новий дизельний китайський двигун Weichai Power, замість марки «ЯМЗ» російського виробництва, змін зазнала і передня частина бронеавтомобіля – вона отримала суцільний зварний броньований капот.

У такій версії машину постачали до частин Національної Гвардії України та у Збройні Сили України. В ході експлуатації було виявлено проблему з фіксацією капота та зламу кріплення оптики, тому її вдосконалили розділивши передню частину машину на нерухому та відкидну (капот).

Окрім візуальних змін в машині модернізовувались й інші системи – кондиціювання, управління, захисту екіпажу та інші.

Державні випробування, які зараз завершує бронеавтомобіль «Варта», бронетехніки включають проходження бродів, їзда по бездоріжжі, зручність десантування та інше.

Загалом це понад 200 випробувань за різними параметрами по понад 50 методикам.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: