Понеділок, 26 лютого 2024 09:51

Сили оборони України отримали 16 автомобілів та 180 дронів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інтернет-спільнота North Atlantic Fella Organization (NAFO) передала Силам оборони України 25-ту волонтерську допомогу, загальна вартість якої становить 500 тисяч доларів.

Волонтери доправили до України та передали військовим 16 транспортних засобів і понад 180 дронів різного призначення.

Допомогу отримали воїни 61-ї, 60-ї та 92-ї окремих механізованої бригади, 5-ї окремої Слобожанської бригади НГУ, 36-ї бригади Морської піхоти, 25-ї окремої повітрянодесантної бригади та 82-ї окремої бригади Десантно-штурмових військ й 3-ї окремої штурмової бригади.

Також допомогу отримали спецпризначенці Сил спеціальних операцій, Головного управління розвідки, батальйону «К-2» 54-ї окремої механізованої бригади, 415-й стрілецький батальйон, 503-й окремий батальйон, 92-й батальйон, 128-а бригада ТРО та один з артилерійських дивізіонів.

«Величезний респект усім жертводавцям! Дякуємо за пожертвування, дякую за підтримку. Також ми хочемо подякувати всім нашим підписникам, всім, хто дивиться і лайкає наші відео. Без вас нічого з цього було б неможливо», – йдеться в повідомленні спільноти.

Відомо, що в ході «Конвоїв свободи» спільноти NAFO, для потреб Сил оборони було передано 297 транспортних засобів, 38 генераторів, 146 дронів, 215 FPV-дронів та 29 портативних засобів РЕБ.

Нагадаємо також, що благодійники з Литви зібрали понад 8 мільйонів євро на обладнання для українських військових.

Загалом, організаторам вдалося зібрати 8,288 мільйона євро, на які буде закуплено та доставлено в Україну 1115 наборів для українських військових.

Загальна вартість кожного набору близько 7500 євро та складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу.

Все передане обладнання буде виготовлене литовськими компаніями Brolis Semiconductors та NT Service.

Волонтери з 69th Sniffing Brigade є членами інтернет-спільноти NAFO, яка стала справжнім інтернет-феноменом сучасної історії. Частина організації базується в Естонії, інша – в Україні на базі київського стратап хабу «99».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за час свого існування волонтери зібрали 5.3 мільйони євро. Автомобілі шукають та купують по всій Європі, після чого проводять їм технічний огляд та фарбують у камуфляж.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: