П'ятниця, 23 лютого 2024 09:51

Україна отримала десятки санітарних бронетранспортерів М113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сили оборони України отримали десятки санітарних гусеничних бронетранспортерів M113 в рамках військової допомоги.

Повідомляється, що Україна найближчим часом отримає ще кілька сотень таких санітарних бронемашин.

«Бронемашини для евакуації поранених передаємо у бойові підрозділи вже зараз. Координує цю роботу і проєкт загалом мій заступник Наталія Калмикова. Вдячний партнерам за підтримку у війні», – заявив міністр оборони Рустем Умєров.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення Україна отримала сотні гусеничних бронетранспортерів M113.

Ця бронетехніка надходить із низки країн світу, які надають Україні військову допомогу. Також цю техніку купуються різними волонтерськими організаціями.

БТР M113 у різних модифікаціях перебувають на озброєнні різних підрозділів Сил оборони та залучаються безпосередньо до бойових дій.

Він став наймасовішим БТРом в історії: за час серійного виробництва було випущено 80 000 машин. Тривалий час M113 залишався основним бронетранспортером американської армії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у значних кількостях машина постачалася до десятків країн, а також було налагоджено ліцензійне виробництво за кордоном у різних версіях. З 2022 року перебуває на озброєнні Сил оборони України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: